Als geboren en getogen Zeeuws-Vlaming ben ik sinds kort, na 20 jaar voor studie en werk in Brabant te hebben gewoond, weer terug in mijn geliefde (geboorte)streek. Zowel mijn vriendin als ikzelf misten Zeeland. We hadden samen de droom om te genieten van de rust, ruimte en natuur en ook het idee van de nabijheid van familie en vrienden was daar onderdeel van. De combinatie van die factoren én de professionele mogelijkheden die Zeeland biedt, deed ons besluiten verhuisplannen te maken.
Leven en Ontwikkelen in Zeeland

Alles begon dus met een droom, een idee en een plan. Ergens heel vergelijkbaar met het ontwikkelen van gebieden en vastgoed. Ieder project begint bij een (gedeelde) droom, een goed idee en een gedegen plan.
AM Zeeland: kundig én plezierig
Daar mag ik nu, sinds eind vorig jaar, invulling aan geven als gebiedsontwikkelaar bij AM Zeeland, het bedrijf waar ik ca. 16 jaar geleden afstudeerde. Ik ken AM als een kundige partij waar goed werk en veel plezier hand in hand gaan. Dat, en de integrale benadering van gebiedsontwikkeling, past heel goed bij mij. Groen, circulariteit, kwaliteit en leefbaarheid zijn centrale thema’s in al mijn ontwikkelplannen.
Voor de lange termijn
Hiervoor deed ik al brede ervaring op in gebieds- en herontwikkelingen, waarin duurzaamheid en natuur inclusief altijd een belangrijke rol speelde. En dat is niet voor niets. Het milieu staat op allerlei manieren flink onder druk, dus denken bijna alle partijen in de wereld van vastgoed en bouw goed na over hoe we de milieu-impact kunnen verkleinen. Dat moet ook wel, want gebouwen en hun omgevingen blijven vaak minimaal 30-50 jaar bestaan, terwijl de wereld verandert. Het is essentieel dat we niet alleen duurzame, maar ook klimaat adaptieve ontwerpen maken die inspelen op deze veranderingen. Persoonlijk zie ik het als een grote uitdaging dit zo te doen, dat zowel mens als milieu ervan profiteren en er niet onder lijden. Laatste decennia zijn de werelden van vastgoed en natuur steeds verder verweven. Mens en dier functioneren beiden beter in zo’n integraal ontworpen omgeving. Iets om verder te versterken wat mij betreft. Vanuit die overtuiging mag ik me sinds kort ook inzetten voor het Zeeuwse Landschap als stichting, een mooie maatschappelijke kans die ik met beide handen aangrijp.
Circulair is win-win
Een belangrijke ambitie is ook om gebouwen te realiseren met duurzame, bij voorkeur circulaire materialen. Het mooie aan natuurlijke bouwmaterialen is dat ze vaak bijdragen aan een meer comfortabel verblijf, bijvoorbeeld op het gebied van akoestiek, natuurlijke ventilatie en klimaatbeheersing. Bovendien zijn natuurlijke materialen, zoals hout, erg mooi en milieuvriendelijker omdat ze dicht bij de natuurlijke bron blijven en bijvoorbeeld ook CO₂ opslaan. Het is dus een win-winsituatie voor mens en milieu.
Samenwerking maakt sterker
Wat ik ook vaak zal aangrijpen, zijn nieuwe ideeën. Hoeveel kennis en ervaring je als individu ook hebt, je moet altijd openstaan voor nieuwe inzichten. Alleen dan kom je verder. Ik ben dan ook erg benieuwd naar jouw visie, ideeën en plannen. Ik nodig je graag uit via LinkedIn een connectie, of ergens hier in het mooie Zeeland een gesprek en eventueel een samenwerking, aan te gaan!