Noorderpolder

  • Start 2006
  • Oplevering 2029

In Zierikzee wordt door AM Zeeland in verschillende fasen gewerkt aan de woonwijk Noorderpolder. Het betreft een dynamische wijk met 549 woningen en appartementen, geschikt voor jong, oud, singles, stellen en gezinnen. We werken hierin samen met investeerder AVV Beheer en creatieve ontwerpers MIX Architectuur, MAAK Space, Grosfeld Bekker van der Velde en Kreatuur.

Beste in elkaar naar boven halen

Het liefst zouden we bij iedere samenwerking direct perfecte harmonie bereiken. Maar zo werkt het niet altijd. Aanvankelijk hadden we over een deel van het plan een andere idee dan Gemeente Schouwen-Duiveland. Door onze verschillen opzij te zetten en open het gesprek aan te gaan, wisten we toch samen tot een prachtig ontwikkelplan te komen. In het plan zie je dat alle partijen het beste in elkaar naar boven gehaald hebben.

Fase 1

De eerste fase bestond uit de realisatie van woningen in deelgebieden Sandstrom en Scandinavische velden. Deze Zweedse namen zijn niet voor niets gekozen en ook in de architectuur komen Zweedse invloeden terug. Zweden heeft namelijk na de watersnoodramp van 1953 een ziekenhuis aan Zierikzee geschonken. Het is mooi om dit belangrijke moment in de historie van Zierikzee ook een plek te geven in het heden.

Fase 2

Daarna waren de appartementencomplexen Noorderlofts Estelle (9 appartementen) en Majestat (25 appartementen) aan de beurt. Deze nemen in het plan een unieke plek aan het water in. Architect Bart van der Velde ontwierp de appartementen met een duidelijke ‘van binnen naar buiten’-visie, waardoor bewoners maximaal van het uitzicht en lichtinval profiteren.

Fase 3

Fase 3 is volop in ontwikkeling. Dit deel van de wijk zal bestaan uit vrijstaande woningen, appartementen, hoek- en tussenwoningen, twee-onder-een kapwoningen en levensloopbestendige woningen. Wederom de ideale mix voor een inclusieve wijk. Ook in dit deel van de wijk zal stedelijk wonen in een blauw/groene oase het uitgangspunt worden, met woongeluk als belangrijkste doel.

AM - Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media