Versterking binnen het team: stagiaire Lonneke Bakker

Begin februari is student Vastgoedkunde Lonneke (21) begonnen met haar afstudeerstage bij AM Zeeland, waarin ze onderzoek doet naar de woonwensen van starters in Zeeuws-Vlaanderen.

Discussie over starters en betaalbaar wonen

Even voorstellen… Lonneke: ‘De eerste twee jaar van mijn studie (Vastgoedkunde aan de Hogeschool Rotterdam) bracht ik door in Rotterdam, waar ik op kamers ging. Daarna liep ik stage in Curaçao en volgde ik een minor in Zuid-Afrika. Nu ben ik terug in het mooie Zeeland. In februari ben ik gestart met mijn afstudeerstage bij AM Zeeland, waar ik onderzoek doe naar de woonwensen van starters in Zeeuws-Vlaanderen. Er is veel discussie geweest over starters en betaalbaar wonen in deze regio, maar dit heeft nog niet geleid tot een daadwerkelijk betaalbaar woningaanbod voor deze groep. Starters in Zeeuws-Vlaanderen ervaren hierdoor toenemende problemen bij het vinden van een geschikte en betaalbare woning die voldoet aan hun wensen en behoeften. Dit is een probleem dat niet alleen bijna iedereen in mijn vriendenkring ervaart, maar ook vele andere jongeren in de regio, en ik wil hier verandering in brengen!’

In gesprek

‘Voor mijn onderzoek heb ik, in samenwerking met Rootzz en Onbegrensd Zeeuws-Vlaanderen, een enquête ontwikkeld. Ons doel is niet om over de jongeren te praten, maar om mét hen in gesprek te gaan. We nemen het initiatief om de woonwensen van Zeeuws-Vlaamse starters in kaart te brengen.’

Tussen de 17 en 35 jaar? Vul de enquête in!

‘Het uiteindelijke doel van mijn onderzoek is om een haalbaar en kansrijk woonconcept te creëren dat echt aansluit bij de woonwensen en -behoeften van de doelgroep, binnen hun financiële mogelijkheden. Heb jij de enquête al ingevuld? Zo niet, dan kun je dit doen via deze link! Jouw deelname zou mij enorm helpen.’

AM - Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media