Een nieuw gezicht bij AM Zeeland: Kevin Vader

Versterking bij AM Zeeland! Sinds oktober is Kevin Vader (25) actief als Junior Projectontwikkelaar. ‘Eerst wilde ik altijd architect worden, maar ik kwam er tijdens mijn studie achter dat ik toch liever het grotere plaatje wilde bekijken en daarin wilde sturen.’

‘Ik heb HBO Bouwkunde gestudeerd aan de Hogeschool Zeeland en ben daarna verder gaan studeren aan de TU Delft: Management in the Built Environment. Ik wist altijd al dat ik na mijn afstuderen terug naar Zeeland wilde. Ik vind het fijn in Zeeland, mijn familie woont hier én je kunt er ook nog een huis kopen als je wilt. In de randstad heb je mooie banen als projectontwikkelaar, maar hier heb je AM Zeeland!

Ruimte voor creativiteit

Via via kwam ik in contact met Gino van Driessche, de directeur van AM Zeeland. Hij bood me de kans om aan de slag te gaan binnen AM Zeeland. Wat ik hier zo mooi vind, is dat collega’s je de ruimte geven om je eigen ideeën kwijt te kunnen. Je krijgt de kans om nieuwe dingen te ontdekken en zelf op onderzoek uit te gaan. Dat zorgt voor creativiteit! Natuurlijk is het ook heel uitdagend werk: samen met collega’s werk ik aan grote en complexe projecten, dit vaak met heel veel verschillende partijen.

Visie op gebiedsontwikkeling

Tijdens mijn zoektocht naar een baan als projectontwikkelaar in Zeeland kwam ik al snel bij AM Zeeland terecht. Dit sprak me aan, met name omdat het een grote speler is op het gebied van vastgoed én omdat ze gebieden ontwikkelen. Ik vind het stuk gebiedsontwikkeling heel interessant, naar mijn idee kun je in een gebied je visie veel beter kwijt. Ook is het goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Waar je bij een ontwikkelende bouwer een klein stukje oppakt, pak je hier de gebiedsontwikkeling én de ontwikkeling op kleine schaal op.

Modulair bouwen is nodig!

Tijdens mijn afstuderen heb ik me beziggehouden met modulair bouwen. Deze kennis rondom duurzaamheid, herbruikbaarheid en circulariteit kan ik dagelijks toepassen. Bijvoorbeeld in een van de projecten waar ik me mee bezig houd omtrent de ontwikkeling van een nieuw concept. Samen met een paar partijen willen we een woningbouwproduct maken dat toepasbaar is binnen heel Zeeland en dat met name betaalbaar is in de breedste zin van het woord. Maar dat daarnaast óók energiezuinig, onderhoudsvriendelijk, duurzaam, circulair en modulair is. Ik ben verantwoordelijk voor dit project en ga ervoor zorgen dat dit product er komt. Modulair bouwen is hartstikke nodig en actueel!

Aedes scriptieprijs

De scriptie die ik tijdens mijn afstuderen over modulair bouwen heb geschreven, is uit 18 scripties genomineerd voor de Aedes scriptieprijs. Voorwaarden hiervoor waren dat de scriptie te maken heeft met woningbouw en dat hij actueel is. In mijn scriptie ging ik onder andere in op hoe we het bouwproces efficiënter en duurzamer kunnen maken, door modulair bouwen beter toe te passen. We moeten nog veel woningen bijbouwen voor 2024. Dat halen we niet met de huidige snelheid. Mijn scriptie behoorde tot de top 3, ik mocht dus mijn scriptie presenteren voor een jury van Aedes. Ik vond het heel waardevol om daar langs te mogen gaan en om te zien waar zij bezig mee zijn. Uiteindelijk ben ik 3e geworden met mijn scriptie, ik ben er trots op!

Duurzaam en efficiënt

Met mijn werk binnen AM Zeeland wil ik sturen op veranderingen in de bouw: duurzamer en efficiënter. Ik weet niet wat de toekomst brengt, maar ik wil in ieder geval een projectontwikkelaar zijn waar de omgeving én de wereld beter van wordt!’

AM - Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media