Elkaar prikkelen, met de mooiste plannen als resultaat

Er gebeurt van alles in Zierikzee. Een mooi moment om terug én vooruit te blikken! Dat er behoefte was aan nieuwe woningen, dat werd bevestigd met het project Noorderlofts Estelle. De 9 appartementen van dit project waren al uitverkocht voordat er überhaupt gestart werd met de bouw. Ook de belangstelling voor de 25 appartementen en penthouses van Noorderlofts Majestat was overweldigend. Maar, er komt nog meer aan.

Jan-Kees Fait, projectontwikkelaar AM Zeeland: Een mooi plan is één, maar de uiteindelijke realisatie van woongeluk en woonbeleving voor onze toekomstige kopers is twee. Want daar gaat het om.

Nu ook de dakvloer van Noorderlofts Estelle is gestort, kun je zien hoe groot de balkons zijn (meer dan 20 m2). Inmiddels is ook gestart met het metselwerk. Bijzonder metselwerk! Door de kleur, het formaat van de steen (zogenaamd Hilversums formaat: dunner en langer dan de meer gebruikelijke Waalformaat stenen) én door de banden met verspringende lagen metselwerk. Het is mooi om te bouw te zien vorderen.

Opnieuw veel interesse in appartementen

De start verkoop begin juli, vanaf de bouwlocatie van Noorderlofts Majestat, werd zeer goed bezocht. Dat heeft inmiddels geresulteerd in 21 reserveringen. De appartementen variëren in grootte van 79 tot maar liefst 159 m2 GBO. De 4 penthouses hebben dakterrassen tot ruim 53 m2. Bij Estelle zagen we veel kopers uit de Randstad naar Zeeland komen. Nu blijken ze weer ook uit de regio zelf te komen. Het is mooi dat dit aanbod zorgt voor doorstroming op de bestaande woningmarkt. Mensen die na hun pensioen willen terugkeren naar Zeeland hebben ook interesse. Ook grootouders keren graag weer terug naar waar hun kinderen en kleinkinderen verder opgroeien. Welkom in Zierikzee.

‘Stedelijk wonen in een blauw/groene oase’

Als ontwikkelaar kijk ik verder en ben ik steeds met de toekomst bezig. Voor Zierikzee uit zich dat momenteel in het contact met de gemeente en de creatieve ontwerpers voor het laatste deel van Noorderpolder. Hier hebben we samen met MIX Architectuur, MAAK Space, Grosfeld Bekkers van de Velde en Kreatuur een nieuw concept voor gelanceerd: ‘Stedelijk wonen in een blauw/groene oase’. We richten niet alleen de omgeving klimaat-adaptief in met veel water en groen, maar besteden ook veel aandacht aan de overgang naar de private percelen. Zo ontwerpen we bijvoorbeeld veranda’s, carports, bergingen en erfafscheidingen. Hierdoor ontstaat meer samenhang in het plan én met de omliggende omgeving.

Samenwerken loont!

Samen met de betrokken medewerkers van de gemeente zijn we tot dit plan gekomen. We hebben het beste in elkaar naar boven gehaald en dat zie en voel je terug in het plan. Het bevestigt onomstotelijk dat samenwerken loont. Nu gaan we aan de slag om dit mooie plan te realiseren. Een mooi plan is één, maar de uiteindelijke realisatie van woongeluk en woonbeleving voor onze toekomstige kopers is twee. Want daar gaat het om.

Nu al trots

Samen met een heel team een mooi plan ontwikkelen, dat maakt mijn vak zo ontzettend mooi. Door elkaar te prikkelen is het plan steeds mooier geworden en staat er nu echt een ambitieus plan, waar ik nu al trots op ben!

Natuurlijk Noorderpolder is een project van AM Zeeland in samenwerking met AVV Beheer.

AM - Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media