Claverveld

  • Start 2017
  • Oplevering 2023

AM Zeeland is vanaf het begin, in 2017, betrokken bij de ontwikkeling van de wijk Claverveld in Vlissingen. Indertijd werd de opdracht via een prijsvraag gewonnen. Het bijzondere en uitdagende binnen het project was de samenwerking met twee partijen, Gemeente Vlissingen en Zeeland Wonen, met ieder een eigen deel van de ontwikkeling.

Duurzaamheid

Op het gebied van duurzaamheid legt AM Zeeland hier de lat hoog. Claverveld fase 1 is één van de eerste projecten waar een bodemwarmtepomp werd toegepast. In de tweede fase is nog verder ingezoomd op het gebruik van duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen.

Gelukkig leven

Vanuit AM Zeeland hebben we het thema ‘Gelukkig leven’ toegepast. Niet alleen in de woningen maar ook in de gehele wijk. Via een participatietraject zijn de toekomstige bewoners betrokken bij het vormgeven van de wijk en heeft de openbare ruimte de huidige invulling gekregen.

Brede doelgroep

In het woonprogramma is voor een zeer brede doelgroep een geschikte woning te vinden. Zo creëren we een diversiteit aan bewoners wat een positief effect heeft op het geheel. Deze diversiteit komt ook terug in de verschijningsvormen van de woningtypes.

Samenwerking met Gemeente Vlissingen

Door de prettige en constructieve samenwerking met de Gemeente Vlissingen is fase 1 kort na oplevering woonrijp gemaakt. Hier is geïnvesteerd in een half open bestrating, groen én ruimte.

AM - Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media