Hernesseroord

Aan de rand van Middelharnis verrijst een nieuw woongebied. Het is een unieke plek aan het havenkanaal en omringd door bos en parkachtig groen. AM Zeeland werkt samen met de Gemeente en zorginstelling Zuidwester aan de invulling van het plan. AM Zeeland ontwikkelde een plan met respect voor deze mooie omgeving, buitenplaats Hernesseroord, de bekroning van Middelharnis.

Midden in het groen

Hernesseroord ligt op Goeree-Overflakkee, in de luwte van Middelharnis. Dit door bos omgeven gebied is een van de mooiste plekjes op Flakkee. De komende jaren zal Hernesseroord, waar nu alleen nog de bewoners van zorgorganisatie Zuidwester wonen, worden omgevormd naar een kleinschalige woonlocatie: Buitenplaats Hernesseroord. Een park midden in het groen waar je ongedwongen met elkaar samenleeft en geniet. Het groen blijft zoveel mogelijk behouden of wordt vervangen en de bestaande waterpartijen worden aangevuld met nieuwe. Hier voegt de vernieuwende architectuur zich moeiteloos naar het bosrijke landschap en zijn de woningen gebouwd van natuurlijke en duurzame materialen.

Inclusieve stad

Een plek als deze moet bereikbaar zijn voor iedereen. Dat vinden wij, maar dat moet natuurlijk ook de wens vanuit de lokale maatschappij zijn. Uit ons onderzoek bleek dat er inderdaad vanuit diverse doelgroepen vraag was naar woonruimte. Zo ontstond het plan met enerzijds een diversiteit aan woningen (rijwoningen, 2-onder-1-kapwoningen en levensloopbestendige woningen) en anderzijds drie appartementencomplexen. Op deze manier geven we invulling aan ‘inclusieve stad’, een van onze hoofdthema’s bij ontwikkeling.

De Hoogheijd

De Hoogheijd is de eerste ontwikkeling op buitenplaats Hernesseroord: 74 luxe appartementen en penthouses bij het Havenkanaal van Middelharnis. Duurzaamheid en kwaliteit zijn belangrijke uitgangspunten bij het ontwerp van De Hoogheijd.  Er is zorgvuldig gekeken naar de inpassing in het landschap. Rondom de gebouwen en in het hart ertussen wordt een groen binnenpark aangelegd. Auto’s zijn uit het zicht door de ondergelegen parkeergelegenheid. Het woningaanbod is zeer divers, van een comfortabel 2- en 3-kamerappartement vanaf 72 m2 tot 4-kamerappartementen van 138 m2 en penthouses met een oppervlakte tot 248 m2.

Een mix van architectuur

MIX Architectuur heeft de appartementen ontworpen en daarbij verschillende hoogtes en schuine daken toegepast. Het zorgt voor een bijzonder kappenlandschap. De vele raampartijen en diepe, met glas omringde balkons, zorgen ervoor dat bewoners maximaal van het daglicht profiteren en optimaal van het omringende landschap kunnen genieten.

Gelukkig leven

Dit landschap biedt met al het groen en het water al een omgeving waar AM Zeeland naar zoekt: een omgeving die uitnodigt om actief te genieten, elkaar te ontmoeten en gelukkig te leven.

AM - Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media