Souburg-Noord

  • Start 2018
  • Oplevering 2023

Samen met gemeente Vlissingen en Ontwikkel de Toekomst heeft AM Zeeland de wijk Souburg-Noord ontwikkeld. Een fijne en constructieve samenwerking die resulteert in een nieuwbouwwijk welke dorpse rust en ruimte verbindt met stadse voorzieningen en comfort. De infrastructuur is in gezamenlijk overleg bepaald en als je nu door de wijk rijdt, circa de helft van de woningen is opgeleverd, zie je direct: dit klopt en is fijn thuis komen!

Woongeluk voor alle doelgroepen

Souburg-Noord kent een zeer divers programma met rijwoningen, half vrijstaande woningen en vrije kavels. Dit zorgt ervoor dat nagenoeg alle doelgroepen hier een plekje kunnen vinden. Voor veel inwoners van Oost-Souburg is deze wijk een fantastische kans om door te stromen en samen vormen ze een mooie inclusieve wijk. In combinatie met het dorpse karakter en de fraaie omgeving vormt Souburg-Noord de ideale wijk voor een gelukkige woonbeleving.

Dorps karakter

Architectenbureau Kreatuur heeft op geheel eigen wijze het gemoedelijke, dorpse karakter van Oost-Souburg vertaalt naar de bouwstijl van de woningen. Vooral de roodbruine bakstenen en klassieke details geven de architectuur haar unieke uitstraling.

Ontmoeten, leren en beleven

De gebiedsontwikkeling sluit eveneens op het dorps karakter aan. We hebben gekozen voor een ruimtelijke, groene opzet met veel ruimte voor natuurlijke elementen zoals bomen, gras en sloten. Het park aan de overkant van het meer is een ontmoetingsplek voor jong en oud. Hier komen leren en ontdekken samen door ruimte voor buitenklassen, landelijke inrichting en eetbare beplanting. Het sportveld en het uitkijkpunt brengen alle generaties van de wijk samen.

Gebouwd in harmonie met de natuur

Door gebruik van natuurlijke afwerking en duurzame materialen wordt de natuur zo min mogelijk belast en gaat de wijk op in de groene omgeving. In Souburg Noord nemen we definitief afscheid van fossiele brandstoffen. Alle woningen zijn gasloos, zeer goed geïsoleerd en uitgerust met een warmtepomp. Deze kan de woningen verwarmen, maar ook koelen. Dit zorgt ervoor dat onder alle weersomstandigheden een prettig binnenklimaat is gegarandeerd. De slimme keuze van materialen, een goede ventilatie en een comfortabel verwarmingssysteem maken dat de woning een positieve impact heeft op de gezondheid van de bewoners.

Groen wonen

In Souburg Noord is het rondom groen. Dit is goed voor de lokale biodiversiteit en de waterberging; het maakt de wijk aantrekkelijk om te wonen. Door de natuur zo direct te betrekken bij het wooncomfort, zijn oog voor duurzaamheid en zorg voor het milieu belangrijke verbindende factoren in de wijk. Erfafscheidingen zijn veelal groen in de vorm van hagen.

Vrijheid

De wijk heeft ook een appartementencomplex, bestaande uit 15 appartementen. Het complex staat ‘met de voeten in het water’ wat zorgt voor een unieke beleving met uitzicht over het water en de landerijen. De ligging is vrij, maar toch verbonden met de rest van de wijk. Zo zorgen we voor het gevoel van vrijheid en woongeluk, zonder de verbinding te verliezen met de overige bewoners van de wijk.

AM - Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media