Maak kennis met de starterswoningen van The One!

Je leest en hoort het overal: veel jongeren willen een woning kopen, maar kunnen die niet betalen. Door de overspannen woningmarkt zijn bestaande woningen duur en ook de prijzen voor nieuwbouw zijn door hogere loon- en materiaalkosten en strengere duurzaamheidseisen gestegen. Is het dan een kwestie van ‘jammer maar helaas’? Nee, dat laten we bij AM Zeeland niet gebeuren. Wij hebben een missie om voor iedereen haalbare en betaalbare woningen te bouwen. En dat doen we ook!

Al een tijdje zien we dat de vraag naar starterswoningen groeit. Het komt ook duidelijk naar voren in onze eigen woonwensenenquêtes. Dus het was niet de vraag óf, maar hóe we deze zouden gaan ontwikkelen. Het kostte heel wat studies om uiteindelijk tot oplossingen te komen voor de uitdaging van enerzijds het tegemoetkomen aan woonwensen en anderzijds het betaalbaar houden van de nieuwbouw starterswoning. Kwam daar een haalbaar antwoord uit? Ja en het luidt: ‘The One’.

Haalbaar & betaalbaar

The One is een project speciaal gericht op starters. Alle woonwensen die we van deze doelgroep kennen uit onze onderzoeken, hebben we erin verwerkt. Betaalbaarheid is natuurlijk een belangrijke. Dat is gelukt door de woningen compact te houden, zo efficiënt mogelijk in te delen, te bouwen met deels prefab-elementen en energieneutraal te maken. Zo kunnen we deze woningen aanbieden vanaf €240.000,-.

Dat laatste aspect zorgt niet alleen voor lage energielasten, maar dankzij het A++++ duurzaamheidslabel ook voor extra leencapaciteit van € 40.000. Daarnaast bieden we de KoopStart-regeling aan waardoor starters 10 tot 15% korting krijgen op de VON-prijs, die ze pas bij de verkoop van de woning moeten terugbetalen. Dat maakt de woningen haalbaar voor een nog grotere groep starters.

Groen, autovrij & gezellig

Natuurlijk hebben starters naast betaalbaarheid nog meer wensen. Uit onderzoek blijkt dat ze een fijne woonomgeving en samenzijn met vrienden en familie belangrijk vinden. Daarom hebben we een groen, autovrij woongebied gecreëerd met veel gezellige zitplaatsen en ruimte voor activiteiten. Het groen bevordert daarnaast ook de biodiversiteit en klimaatadaptatie in de wijk wat bijdraagt aan een natuur inclusief en klimaatbestendig gebied.

De Zeeuwse stoep

Al eens van de Delftse stoep gehoord? Dat is een klein stukje grond voor het huis. Net voldoende om voor de woning te zitten. Bij The One, maar dan natuurlijk onder de noemer van de Zeeuwse stoep, hebben bewoners ook ‘zo’n voortuintje’. Ze kunnen zelf kiezen hoe ze het inrichten: een vaste buitenbank op een grindbed óf een robuuste plantenbak, passend bij de architectuur van de wijk. Samen geven de bewoners de openbare ruimte van het groene hart kwaliteit. Ieder met zijn/haar Zeeuwse stoep.

Compact maar ruimtelijk

Natuurlijk wil een starter, wie overigens niet, ook binnen genieten van ruimte en comfort. De woningen van The One zijn dan wel compact, maar dankzij de slimme indeling toch voorzien van een ruime eethoek, goede woonkamer en 2 ruime slaapkamers. Alle ruimte wordt echt optimaal benut. Dankzij de grote ramen en open woonkamer met open trap voelt alles ook lekker ruim en licht aan.

Trots op deze ontwikkeling

En, The One ziet er ook nog eens heel goed uit. Vooral de gelaagdheid in het gevelbeeld, wat de rijen breekt en de woningen meer individualistisch maakt, vind ik heel goed bedacht. Kortom, het mag duidelijk zijn, ik ben trots op wat we hier als AM Zeeland ontwikkeld hebben. Zo mooi om ook starters in deze lastige periode blij te kunnen gaan maken met ‘The One’, hun eerste eigen woning!

Benieuwd naar het project waar deze starterswoningen zijn toegepast? Via deze link kan je ze bekijken: https://othene.nl/nl/aanbod/othene-the-one/

AM - Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media